Kontaktläätsed muutuvad pisikesteks ekraanideks

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varsti võib tulla aeg, mil nutiprille ja muid nutiseadmeid vaja ei lähe ning kõik oluline kuvatakse "nutiläätsele".
Varsti võib tulla aeg, mil nutiprille ja muid nutiseadmeid vaja ei lähe ning kõik oluline kuvatakse "nutiläätsele". Foto: SCANPIX

Austraalia ülikooli teadlased on leidnud viisi, mis võimaldab kontaktläätsed muuta pisikestest ekraanideks, kirjutab sinu moodi tehnoloogiaportaal Digitark.

Unustage ära kõik nutiprillid, aktiivsusmonitorid, tahvlid jms, sest varsti ei vaja me muud kui oma silmi, et käia sotsiaalmeedias, lugeda uudiseid ja jälgida oma tervist, selgitab Digitark.

Kümne aasta pikkuse uurimustöö tulemusena avastasid Austraalia teadlased, et kasutades õhukest elektrit juhtivat polümeerkilet, on võimalik läätse sisse ehitada pisikesi elektriskeeme, mis läätsed miniatuurseteks ekraanideks muudab.

“Nutiläätsede” potentsiaalne kasutusvaldkond on väga lai alates lihtsast sensorist ning lõpetades silmapealsete ekraanidega.

Loe Digitargast lähemalt, milliseid läätsesid arendab Google'i emafirma Alphabet ja millise läbimurde on teinud Austraalia teadlased samas valdkonnas.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga - vaata ka!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles