Kahjumis Tesla rahareservid põlevad (1)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model S
Tesla Model S Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Elektriautode tootja Tesla Motors teatas oodatust suuremast kvartalikahjumist, lubades samas aasta lõpuks kasumisse jõuda, kirjutab Reuters.

Ettevõtte neljanda kvartali kahjum küündis 118 miljoni dollarini (87 senti aktsia kohta), samas kui Thomson Reutersi analüütikud olid oodanud hoopis kasumit 10 senti aktsia kohta. Käive kasvas aastaga 27 protsenti 1,21 miljardi dollarini.

Hoolimata ootamatust kahjumist tõusis Tesla aktsia hind järelkauplemisel pea 10 protsenti. Seda põhjustas ettevõtte lubadus jõuda aasta lõpuks vähemalt ühe kvartali lõikes puhaskasumisse.

Tesla teatas, et tarnis viimases kvartalis kokku 17 748 Model Si ja Model Xi. Käesoleval aastal plaanib ettevõte neid tarnida kokku vahemikus 80 000- 90 000. Lisaks tutvustatakse märtsis ka soodsamat mudelit Model 3, mis jõuab müüki järgmisel aastal.

Kui 2014. aasta 31. detsembril oli ettevõttel vabu vahendeid 1,9 miljardi dollari väärtuses, siis aasta hiljem oli see kahanenud 1,2 miljardile dollarile, hoolimata vahepealsest aktsiamüügist. Tesla teatas, et plaanib tänavu tegevuse laiendamisse investeerida 1,5 miljardit dollarit. Kuna tegu on ettevõttega, mis tegutseb suuri rahapaigutusi nõudvas sektoris, võib selle nappus mõnede analüütikute hinnangul hakata ühel hetkel probleeme tekitama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles