Ungari valitsus kaalub Uberi juhtide autode konfiskeerimist (1)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi toetajad Pariisi tänavatel
Uberi toetajad Pariisi tänavatel Foto: SCANPIX

Ungari arenguministeeriumi teate kohaselt kaalub valitsus taksosektori karmimat reguleerimist, mis tähendab ühtlasi ka vastavate mobiilirakenduste keelamist ning trahve kuni autode konfiskeerimiseni välja, kirjutab Bloomberg.

Vastav avaldus tehti peale jaanuaris Budapestis toimunud Uberi vastaseid demonstratsioone.

«Valitsus on nende taksojuhtide poolt, kes pakuvad teenuseid ning maksavad makse vastavalt paika pandud regulatsioonidele,» teatas ministeerium, lisades, et Ungari politsei on juba hakanud trahvima juhte, kes ei vasta vastavatele «personaalsetele ja tehnilistele nõudmistele». Trahvisummad küündivad kuni 800 000 forindini (2560 euroni).

Ministeeriumi ettepanekute järgi võiks politsei eemaldada illegaalsete sõidujagamisteenuste pakkujate autodelt numbrimärgid ning vajadusel nende sõidukid ka «ringlusest eemaldada».

Rakendusepõhine sõidujagamisteenus Uber on traditsioonilisele taksomajandusele meelehärmi tekitanud üle maailma. Ungaris jaanuaris toimunud meeleavalduste käigus peatasid protestijad mitmes paigas liikluse, nõudes valitsuselt Uberi keelustamist. Taksojuhid leidsid, olukord, kus nad peavad investeerima uutesse autodesse ning värvima sõidukid kollaseks, saades vastu õiguse kõrgemat sõidutasu küsida, ei ole aus, kuna Uberi juhid ei pea sellistele regulatsioonidele alluma ning võivad küsida sõidu pakkumise eest madalamat hinda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles