Gemballalt taas uus tuuning

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pankrotist läbikäinud ning taas ülesehitatud tuuningfirma Gemballa sai pärast «restarti» maha oma esimese uue mudeliga. Doonorautoks ettevõtte varasemgi lemmikmark Porsche, mudeliks Cayenne.


Pakett sai nimeks Tornado, selles sisalduvate tööde käigus vahetatakse välja enamik kerepaneele ning asendatakse need süsinikplastikust valmistatute vastu.

Sedasi vähenes auto mass tervelt 70 kilogrammi võrra. Uued detailid pole originaalide täpsed koopiad, seetõttu on teisendite üldmulje agressiivsem. Interjööri kallal veel töid jätkatakse ning esialgu sellest suurt midagi rääkida ei taheta.

Modifitseeriti ka tehnilist osa. 4,8-liitrise V8 turbomootori juhtelektroonika ümberprogrammeerimise tulemusena tõsteti võimsust 500-lt 580 hobujõuni, pöördemomendi tipp kasvas lausa 30 protsendi võrra 1000 Nm-ni.

Kuid need parameetrid pole veel sugugi maksimaalseks piiriks, sest ateljees valmistutakse võimsuse kasvuks 675 kuni 700 hobujõuni.

Lisaks kuuluvad paketti vel 22-tollise diameetriga valuveljed ning Brembo pidurid 420-millimeetriste ketastega esimesel ning 405-millimeetristega tagumisel teljel.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles