Kim Jong-un võib olla türann ja vihata Ameerikat, aga sõltuvus Apple’i toodetest on talle ületamatu (1)

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un ja tema iMac
Kim Jong-un ja tema iMac Foto: KCNA/Reuters

Maailma ühe suletuma ja kuuldavasti kehvemal järjel oleva ühiskonnaga Põhja-Korea liider Kim Jong-un võib olla küll türann, järjepanu kolleege maha lasta käskiv psühhopaat ja oma deklaratsioonides ka USA suurim vaenlane, kuid ühest pole ta Läänemaailmaga seoses suutnud hoiduda – Apple’i toodetud arvutitest.

Reeglina kuvab riiklik propagandaagentuur KCNA riigivalitsejat anonüümsete lauaarvutite ja kuvaritega varustatud laua taga äraseletatud näol alluvatele juhtnööre jagamas või midagi pliiatsiga kirjutamas:

(Allikas: KCNA)
(Allikas: KCNA) Foto: KCNA

Kuid ette on tulnud ka mõni vääratus, mil liider on fotodele jäänud õunamärgiga ilustatud sülearvutiga. Näiteks säutsus eile Reutersi ajakirjanik James Pearson fotot lennukis töölaua taga istuvat Kimist, kelle laual pole midagi muud kui majandussanktsioonidele vaatamata üle Põhja-Korea piiri lipsanud Apple MacBook Pro:

Sellel 2013. aastal tehtud fotol on Kim Jong-un istumas aga iMac’i ees:

(Allikas: KCNA)
(Allikas: KCNA) Foto: KCNA

Väljaande Kotaku info kohaselt oli suur Maci sõber ka diktaatori isa Kim Jong-il – see selgus mõne aasta eest, kui Google’i juht Eric Scmidt külastas mõne aasta eest Põhja-Koread ja sealsed Kumsusani mausoleumi, kus kenasti väljas ka eksjuhi 15-tolline Macbook Pro. Kim Jong-il eelistas lennuki asemel reisida alati rongiga ning sealsest töötoast koos arvutiga tehtud foto räägib sama keelt (ülevalt teine): http://www.massimo.photos/keyword/Mausoleum;asia/

Siin aga Lõuna-Korea väljaande Chosun Ilbo avaldatud foto, kus Kim Jong-un taas samal pildil koos Apple iMAc-iga:

Foto: Chosun

Allikad: Kotaku, KCNA, Twitter

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles