Apple vihastas naabrid saladuslike autode hilisöise testimisega välja

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple´i reklaambänner
Apple´i reklaambänner Foto: SCANPIX

Apple´i California osariigis Sunnyvale´is asuvast salajasest autotestimishoonest hiliste öötundideni kostuv mootorimüra on sundinud vähemat ühte naabrit ametlikku kaebust esitama, kirjutab Apple Insider.

Kohalik elanik, kes elab Apple´i salajase autoarenduskeskuse lähedal, esitas eelmisel aastal kohalikule omavalitsusele tehnoloogiaettevõtte vastu kaebuse.

«Kas tõesti peab kell 11 hilisõhtul tegema nii valju mootorimüra,» kirjutas elanik Sunnyvale´i linna võimudele saadetud avalduses. «Ma kuulsin seda isegi siis, kui kui mu aknad olid suletud.»

Apple´i käes on Sunnyvale´i linnas seitsmest hoonest koosnev ala. Eelmisel aastal ehitati selle ümber kompleksi uudishimulike silmade eest varjav kolmemeetrine tara. Üks neist hoonetest on välja üüritud saladuslikule ettevõttele SixtyEight Research, mis Apple Insideri andmetel on tegelikult Apple´i omanduses, kuid varjunime kasutav ettevõte, mis tegeleb autode arendamisega.

Apple ei ole kunagi ametlikult tunnistanud, et kavatseb omaenda autoga turule tulla. Samas on tehnoloogiamaailmas tegu avaliku saladusega ning Tesla Motorsi juhi Elon Muski andmetel töötab Apple´i palgal juba tuhatkond vastava ala spetsialisti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles