Lairiba Arenduse Sihtasutus leidis uue juhi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil EstWini silt Pikasillas Valgamaal.
Pildil EstWini silt Pikasillas Valgamaal. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Lairiba Arenduse Sihtasutuse (ELASA) sai endale uue tegevjuhi, praeguse Tehnilise Järelevalve Ameti peadirektori asetäitja Priit Soom. Eelmine tegevjuht Olav Harjo lahkus, süüdistades sihtasutust riigi raha eest välismaistele telekomiettevõtetele võrgu arendamises.

Sihtasutuse nõukogu esimehe, Tele2 tegevdirektori Argo Virkebau sõnul toob Soom endaga kaasa kogemuse TJA-st ja avalikust sektorist, mis aitab sihtasutusel tulevikus Eesti ühiskonda paremini teenindada.

Soom näeb enda peamise ülesandena suurendada sihtasutuse juhina koostööd riigi ja operaatorite vahel, et viia lõpule baasvõrgu rajamine ja leida efektiivseid lahendusi nn viimase miili võrkude rajamisel.

«Tahan kaasata võrguplaneerimisse rohkem huvigruppe ning tutvustada laiemalt võimalusi kohalike juurdepääsuvõrkude rajamiseks. Võrgu rajamise kõrval näen sihtasutuse olulise eesmärgina rentida välja suurem osa võrguressursist, et seeläbi langetada teenuse hinda kliendile,» kirjeldas Soom oma plaane.

«Sellega ei lahendata maal elavate ja töötavate inimeste probleeme internetiühendustega, vaid ehitatakse maksumaksja raha eest Eesti rikkamatele firmadele magistraalvõrku,» ütles eelmine tegevjuht Harjo.

Kuni Soomi ametisse astumiseni 7. märtsil jätkab juhikohuste täitmist sihtasutuse ajutine juht Toomas Sõmera.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles