Soome firma osalemine 4G lubade konkursil osutus blufiks

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Elisa kontserniga seotud Dial Media OY teatas täna tehnilise järelevalve ametile (TJA), et ei kavatse 4G sagedusloa eest riigilõivu maksta.


Seega osutus õigeks TJA senine praktika, mis on näidanud, et esimeses järgus välja kuulutatud lubade konkursi võitjad ei pruugi loobumise või  riigilõivu tasumata jätmise tõttu sageduslubade omanikuks saada.

Samas pidas ka EMT arendus- ja tehnoloogiadirektor Tõnu Grünberg ebareaalseks kahe Soome ettevõtte poolt lubade konkursile tehtud pakkumisi, millega Saunalahti Group OYJ lubas aastal 2016 rajada Eestisse 6001 4G tugijaama ning Dial Media OY 6000 tugijaama.

«6000 tugijaama rajamine ühe aastaga on suhteliselt ebarealistlik. Meil pole Eestis kamba peale (EMT koos Tele2 ja Elisaga – toim.) ka nii palju tugijaamu kokku,» märkis Grünberg.

Näiteks EMT pakkumisest selgub, et vahemikus 2011-2016 kavatsetakse Eestisse rajada 1950 4G võrgu tugijaama.

Samas lisas Grünberg, et taoliste, üsnagi ebareaalsete pakkumiste esitamine 4G sageduslubade konkursile jätab kogu konkursile külge halva maigu.

Elisa Eesti juht Sami Seppänen ei soovinud pikemalt kommenteerida seda, miks Elisaga seotud firmad just selliste pakkumistega välja tulid.

«Kuna kogu protsess on veel pooleli, ei tahaks seda kommeteerida. Räägiks pikemalt asjadest siis, kui kõik sagedusload on operaatorite käes,» märkis Seppänen.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles