Galerii: tutvu uue ülisäästliku vesinikautoga (1)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Walesi autotootja Riversimple tutvustas eile uut vesinikautot Rasa, mille prototüüpe võib Suurbritannia teedel kohata juba käesoleva aasta lõpus, kirjutab Auto Express.

Tegu on kaheistmelise tänavasõiduautoga, mis suudab ühe paagitäie vesinikuga läbida 300 miili (üle 480 kilomeetri).

Riversimple kasutab teiste vesinikautode tootjate poolt eelistatud 85kW vesinikkütuseelemendi asemel kümme korda väiksema võimsusega elementi. Süsinikkomposiitmaterjalidest šassiiga ja fiiberklaasist kerepaneelidega Rasa kaalub vaid 580 kilogrammi ning selle õhutakistuse näitajaks on vaid 0,224 cd.

Riversimple´i väitel suudab auto nullist sajani kiirendada alla kümne sekundi ning tippkiiruseks on umbes 100 km/h.

Käesoleva aasta lõpus võib Suurbritannia teedel kohata 20 Rasa prototüüpi, tootmisesse jõuab sõiduk kahe aasta pärast. Esimesed sõidukid jõuavad teedele siis, kui Suurbritanniasse on rajatud seni veel avalikustamata asukohta vesinikkütuse jaam, mille ehitamiseks on Euroopa Liit eraldanud 2 miljonit eurot.

Rasat ei ole võimalik osta, vaid rentida kuutasu eest, mille sees on nii kütuse- kui ka remondikulud. Ettevõtte väitel jääb kuutasu maksumus uue Volkswagen Golfi liisinguga samasse hinnaklassi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles