Kuidas valida Spotify, Deezeri, Tidali või Apple Musicu vahel?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digitargast
Digitargast Foto: Spotify äpi ekraanitõmmis

Muusika kuulamine on läbi ajaloo olnud lahutamatu osa inimeste elust. Kuperjanovi ajateenistuses teenides saan iga päevaga järjest enam aru, kuidas muusika võib inimhinge viia täiesti teise maailma. Muusikateosed on olnud lahutamatu osa minu elust ning vajan järjepidevat teenust, mis suudaks endas hoida piisavas koguses uut ja vana helitööd, kirjutab Janno Dreger külalsiblogis Digitargale.

Tänapäeval on ilmne see, et keerates raadiolained Uuno peale, kõlab sealt tõenäoliselt mainstream- (põhivoolu) muusika. 21. sajandi inimestele sümpatiseerib kiire rütm ja lihtsate sõnadega laulud, mille kauneimaks kõlaks saab bass, mis kõrvatrummidele kostab. Ma ei väida, et talendikad muusikud tänapäeval maailmast puuduvad, kuid neid kõlab üha vähem. Sõnad olid tähendusrikkad, ise kirjutatud ja muusikat mängiti mitme instrumendiga. Autotune’ist ei olnud sellel ajal mitte keegi kuulnudki.

Soundcloud ja Youtube saavad tänapäeval meeliskohaks amatööridele

Iga inimene võib tänapäeval lindistada loo, mille ta saab kohe tasuta üles laadida, et jagada maailmaga enda virtuoossust. Enam ei pea ootama stuudio järjekordades ega plaadifirma ukse taga, et jagada enda mõtteid ja musikaalsust maailmaga.

Soundcloud ja Youtube on saanud meelispaigaks muusikutele, sest kogu protsess muusika loomisest kuni salvestatud muusika jagamiseni on muutunud ääretult lihtsaks. Kuigi tihtipeale võib kuulda mõlemalt platvormilt ainult kavereid, leidub seal endiselt isetehtud lugusid. 

Mõlemal platvormil muutus uute laulude avastamine keeruliseks, sest lugusid ei õnnestunud üles leida. Sellest ülevaatest välistan need kaks platvormi, sest Youtube Redi (muusikale orienteeritud rakendus nutitelefonis) pole võimalik Eestis soetada jaSoundcloud on täis endiselt kavereid.

Kuidas orienteeruda veel teistegi muusika kuulamist pakkuvate teenuste vahel nagu Spotify, Deezer, Tidal ning Apple Music, loe juba lähemalt Digitargast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles