Volvo loobub traditsioonilistest autovõtmetest (5)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volvo loobub autovõtmetest
Volvo loobub autovõtmetest Foto: Volvo

Rootsi autotootja Volvo teatas, et hakkab järgmisel aastal oma uutele mudelitele pakkuma traditsiooniliste võtmete asemel turvalist nutilahendust.
 

Volvo klientidele pakutakse füüsilise võtme asemel vastavat Bluetooth tehnoloogia abil toimivat mobiilirakendust, mille abil on võimalik lukustada ja avada uksi ja pagasiluuki ning käivitada mootorit.

Uus tehnoloogia võimaldab klientidel rakenduse abil ligi pääseda rohkem kui ühele autole, mis tähendab, et juhid saavad olenevalt oma liikumisvajadustest kasutada erinevates asukohtades paiknevaid Volvosid.

Autode omanikel on võimalik saata mobiiltelefonide abil oma digitaalseid võtmeid teistele inimestele, kes saavad sellega autole ligipääsu, olgu nendeks perekonnaliikmed, sõbrad või kaastöötajad.

«Me ei ole Volvos huvitatud tehnoloogiast lihtsalt tehnoloogia enda pärast. See uus lahendus teeb meie klientide elu lihtsamaks ning säästab nende aega,» ütles pressiavalduses Rootsi autotootja tootestrateegiajuht Henrik Green. «Selle asemel, et auto seisaks lihtsalt päev otsa parkimisplatsil, võimaldab see omaniku suva järgi autosid tihemini ja efektiivsemalt kasutada.»

Volvo hakkab uut tehnoloogiat esmalt katsetama juba sel kevadel koostöös Göteborgi lennujaamas tegutseva autojagamisettevõttega Sunfleet. Järgmisel aastal laiendatakse tehnoloogiat ka tootmises olevatele mudelitele.

Autotootja kinnitusel pakutakse siiski ka edaspidi vastavat soovi avaldavatele klientidele füüsilisi võtmeid.

Uut tehnoloogiat tutvustab Volvo esimest korda Barcelonas sel kuul toimuval MWC tehnoloogiamessil.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles