Galerii: Pagani esitles 800 hobujõulist superautot

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaalia superautode tootja Pagani esitles oma uusima tootmisesse jõudnud mudeli Huayra eriväljaannet BC, mis on tavaversioonist võimsam ja kergem, kirjutab Auto Express.
 

Eriversiooni nimeks sai Pagani kõige esimese kliendi auks BC. Tegu on 2010. aastal elavate seast lahkunud Itaalia kinnisvaramagnaadi Benny Caiola nimetähtedega.

BC kapoti all möirgab sama AMGst pärit kuueliitrine topeltturboga V12 mootor, mille leiab ka standardmudelilt, samas on selle võimsusele tublisti kaasa aidatud, väidetavalt ulatub see 800 hobujõuni (597 kW).

Autotootja kinnitusel on aerodünaamika parandamise eesmärgil välja vahetatud kõik kerepaneelid, lisatud on ka uus tagatiib. Ka on uue väljalaskesüsteemi abil vähendatud auto kaalu.

Auto hind ei ole veel avalikustatud. Arvestades, et Huayra tavaversioon maksab umbes 850 000 eurot, jääb BC maksumus ilmselt teisele poole 900 000 euro piiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles