Facebook toob 360-kraadised videostriimid Samsungi prillidesse

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VR-prillid
VR-prillid Foto: Facebook

Facebook ja Samsung on käed löönud, et üha hoogustuva 360-kraadiste virtuaalreaalsete otsestriimide ja videote buumi tulemused rohkemate kasutajateni viia.

Tõuke sellisele koostööle andis ka Samsungi eile Barcelonas välja öeldud otsus anda igale uue nutitelefoni Galaxy S7 eeltellijale tasuta kaasa 99-eurosed virtuaalreaalsuse prillid Gear VR. Prillid ise tulid turule mullu novembris ning nende jaoks on loodud ja Oculuse keskkonnas välja pandud nüüdseks üle 200 mängu ja nendega on vaadatud enam kui miljon tundi videoid, teatas Facebook.

Facebook omalt poolt on käivitanud teenuse 360 video, mis võimaldab videoid vaadates tunnetada, nagu oleks kasutaja ise sündmuskohal – olgu või Marsi pinnal. Facebooki juht Mark Zuckerberg ütles eilsel üritusel, et platvormis avaldatud 360 striimid saavad koostöö tulemusel nähtavaks just Samsungi prillidega. Tema sõnul on selliseid videod Facebooki keskkonda üles laaditud juba 20 000 ringis ning need viivad inimeste omavahelise suhtlemise täiesti uuele tasemele.

«Üsna varsti hakkame elama maailmas, kus igaühel on võimalus kogeda ja jagada videostseene, kus nad justkui ise oleksid kohal olnud,» ütles Zuckerberg.  «Meie töö VRi kallal on veel väga varases järgus ning lahendamata on mitmeid tark- ja riistvaraga seotud väljakutseid. Kuid oleme põnevil ehitamaks VR-tehnoloogiat, mis annab inimestele uued võimalused ühendumiseks ja jagamiseks.»

Igast 360 videost tehakse tulevikus üleslaadimisel kümneid eri variante – näitamaks tulevikus igat objekti pajude eri külgede pealt, et VR-prille kandval kasutajal tekiks ruumilise taju tunnetus. Facebooki 360 videod peaksid VR-prillidesse jõudma lähikuudel.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles