Mobiilne reisimine: kohalikest SIMidest andmesidepakettide ja wifi leidmiseni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digitargast
Digitargast Foto: unsplash.com

Kui minna Pariisi, siis kas on mõtet wifit otsida või võib andmeside sisse lülitada? Aga Soomes? Millisel juhul tuleks osta kohalik SIM-kaart? Aastatega on see ala, millel saab ennast mobiilselt mugavalt tunda, laienenud lauatelefonist mobiilile ning Eestist Euroopa Liidule, kirjutab külalisblogis Digitargale Ann Vaida

Kui kunagi pidi muretsema, et mobiiliga on kallim helistada kui lauatelefoniga, siis nüüd saab andmeside sisse lülitada peale Eesti ka Rootsis ja Lätis, ilma lisatasusid kartmata. 2017. aasta juuni keskpaigast on andmeside ja rändlus üle Euroopa Liidu sama hinnaga, mis ka kohalikul teenusepakkujal. Seega saab oma meilid ja Instagrami lahti hoida samamoodi nii Tartus kui ka Milaanos.

Küll aga pole andmeside ja rändluse tasustamine veel üle Euroopa kadunud ja vahel reisid ka Euroopast väljaspoole. Sõltuvalt reisi sihtkohast, kestvusest ja interneti- ning helistamisvajadusest tuleb läbi mõelda, kas kohapeal saab hakkama vaid wifiga, kas on vajalik osta kohalik SIM-kaart ja kasutada mõnda andmesidepaketti.

Kui sa oled välismaal puhkamas ja ei pea pidevalt meile lugema või tööd tegema, piisab ka aeg-ajalt wifi kasutamisest, et mugavalt reisi nautida. Vaid wifiga saab hakkama, kui oled enne bussipiletid ja offline kaardi koos vatamisväärsustega alla laadinud, hoiad aku täis ja väikse akupanga kotis. Ilma pideva internetita on isegi tore, kuid kui vajad kiiresti avatud wifi-punkti ning ühtegi võrku telefonist ei paista, siis Wefi äpp aitab leida lähedal asuvad wifi-võrgud.

Wifit leiab enamikest kohvikutest, kaubanduskeskustest, aga ka näiteks tehnikapoodidest (millegagi peavad näidistelefonid ju ühenduses olema), haiglatest ja viisaka küsimise peale paljudest üllatavatest kohtadest. Kuna paljud bussid ja rongid on wifiga, siis saab aja säästmiseks kasutada transpordis olemise aega näiteks järgmiste tegevuste planeerimiseks või öömajade broneerimiseks.

Milliseid häid nippe Ann Vaida veel reisimiseks annab loe lähemalt Digitargast.

vaata ka Digitark.ee/SAADE

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles