Trump kutsus ameeriklasi üles Apple´i tooteid boikoteerima

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump Las Vegases kõnet pidamas.
Donald Trump Las Vegases kõnet pidamas. Foto: SCANPIX

USA presidendikandidaat Donald Trump ütles eelmise nädala lõpus tehtud avalduses, et seni kuni Apple ei ole nõus avama FBIle San Bernardino massitulistaja iPhone´i, tuleks ettevõtte tooteid boikoteerida, kirjutab Reuters.

«Boikoteerime Apple´it kuni nad annavad selle informatsiooni,» ütles Trump South Carolina osariigis Pawleys Islandil reedel peetud kõnes. «See turgatas mulle lihtsalt pähe.»

Huvitaval kombel ei olnud Trumpi kampaania abilised tema ettepanekuga kursis - samal ajal kui ta kõnet pidas, postitati tema ametlikule Twitteri kontole säutse just Apple´i iPhone´i vahendusel.

Trump selgitas hiljem Twitteris, et kasutab nii iPhone´i, kui ka Samsungi nutitelefoni.

Apple´i tippjuhid vastasid Trumpi rünnakule rahulikult, öeldes, et nad tunnevad, et on «heas seltskonnas», pidades silmas kõiki inimesi ja gruppe, keda Trump on varasemalt kritiseerinud.

Eelmise nädala alguses andis USA kohtu täidesaatev ametnik Apple´ile käsu aidata uurijaid San Bernardino massitulistaja iPhone´i sissemurdmisega.

Korralduses nõustus kohtunik Sheri Pym justiitsministeeriumi taotlusega, mille kohaselt peab Apple lukustusest vabastama iPhone 5C, mida kasutas 14 inimest tapnud Syed Rizwan Farook.

Apple´i viimased iPhone´id kasutavad selliseid krüpteerimissüsteeme, mida ka Apple ise ei saa lahti lukustada. Valitsus ei palu Apple´il lihtsalt terroristi telefoni lahti lukustada, vaid peatada teised turvalisusmeetmed, mis on ette nähtud näiteks selleks, et võõrad isikud ei saaks üritada telefoni koodi lõpmatu arv kordi ära arvata.

Apple´i tegevjuht Tim Cook mõistis kohtu käsu hukka, väites, et sellega nõustumine nõrgendaks iPhone´i turvalisust ning muudaks kasutajaid spioneerimise ja küberkuritegevuse suhtes haavatavamaks. Apple´ile on toetust avaldanud ka mitmed teised tehnoloogiaettevõtted nagu Twitter, Google ja Facebook.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles