Ilma internetiühenduseta Google Maps’iga Indias (1)

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digitargast
Digitargast Foto: Kuvatõmmis Google Maps

Eesti 4G võrkudes surfates ja loomuliku valikuna Google Maps’i täiesti toimivana kasutades, ei pruugi mõtessegi tulla, et näiteks Indias võib selle kasutamine olla ikka päris keeruline. Mida teha olukorras, kus internetiühendus praktiliselt puudub ja teeviidad on harv erand? - uurib Digitarga külalisblogis Hardi Keerutaja.

Aasta aja eest rändasin kaks kuud Indias ja Sri Lankal. Reisi viiendal päeval rolleri selga hüpates unustasin telefoni taskusse ja kaotasin selle jäljetult. Või noh, mitte päris jäljetult. Järelmaks annab endast siiani iga kuu märku. Kusjuures mobiilsidet pakkuvate firmade kaubad on ainsad, mida on mõistlik ka järelmaksuga osta, sest tihti puudub intress.

Igatsus internetiga nutiseadme järgi sihtkoha otsimisel

Nüüd on taskus uus telefon ja ootab ees taaskord minek Indiasse. Kõige olulisem asi, millest eelmine kord ilma telefonita puudust tundsin, oli võimalus kaarti vaadata. Hindud on ääretult abivalmid. Isegi, kui nad ei tea, kus on see tempel või külake, mille juurde viivat teed küsid, näitavad nad alati mingit suunda.

Olles kõrvetava päikese käes mitu korda asjatult edasi-tagasi tiirutanud, tekib paratamatult mõte, et mis siis, kui oleks taskus selline tehnoloogiline vidin nagu tahvelarvuti või telefon, millelt kaarti vaadata ja lihtsalt kohale sõita. Oleks jäänud ära palju väikestel teedel tolmutamist. Millel muidugi on ka oma võlu. Edaspidi üritasime läbi ajada reisikaaslase iPhone 4S-i ja Google Mapsiga.

Loe lähemalt Hardi kogemustest Digitargast. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles