See on maailma kiireim mobiiltelefon (2)

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vivo mobiiltelefon
Vivo mobiiltelefon Foto: AndroidCentral

Hiina mobiilitootja Vivo esitles oma selle aasta tipptelefoni Zplay5 Elite, millel on maailmarekordiliselt palju operatiivmälu – 6 GB.

Tõenäoliselt muudab eeltoodud näitaja selle telefoni kasutaja soovidele maailmas kiiremini reageerivaks mobiiliks, kuna ka muudelt näitajatelt on sellel kasutusel nii värskeim operatsioonisüsteem kui protsessor.

Selle Androidi platvormi kasutava nutiseadme protsessoriks on nimelt Qualcommi uusim 2,15 GHZ Snapdragon 820. Metallkorpusega telefoni Super AMOLED ekraani servad on kumerad ning diagonaaliks veidi üle keskmise olev näitaja – 5,43 tolli.

Sisemälu on seadmel samuti väga korralikult – 128 GB. Kaamerad on kvaliteetsed – esimesel megapiksleid 8 ja liikumist tuvastava autofookusega põhikaameral 16.

Lisaks sellised tehnilised näitajad nagu 4G, Hi-Fi 3.0, WiFi ac, Bluetooth 4, aku mahutavus koguni 3600 mAh, sõrmejäljelugeja tagaküljel. Kõik tundub olevat lihtsalt suurepärane, ka välimuselt. Vivo on ehitanud Androidile lisaks oma operatsioonisüsteemi nimega Funtouch 2.6.

Hiinas jõuab telefon müüki 8. märtsil ja hinnaks saab USA dollarites olema 655. Vivo on näidanud välja märke soovist laieneda kiirelt ka teistele turgudele.

Allikas: androidcentral

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles