Facebooki tippjuht lasti vanglast välja (2)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sao Paulos asuv eeluurimisvangla, kuhu eile viidi Facebooki kohaliku üksuse juht Diego Dzodan.
Sao Paulos asuv eeluurimisvangla, kuhu eile viidi Facebooki kohaliku üksuse juht Diego Dzodan. Foto: SCANPIX

Sao Paulo apellatsioonikohus otsustas tühistada madalama astme kohtu otsuse, millega arreteeriti Facebooki Lõuna-Ameerika üksuse juht Diego Dzodan, kirjutab Reuters.

Dzodan arreteeriti kohaliku politsei poolt eile, põhjusena nimetati tema korduvat kõrvalehoidmist kohtu käskude täitmisest. Nimelt nõudsid võimud sotsiaalvõrgustikult abi narkootikumide vedamisega seotud kriminaalasja lahendamisel. Väidetavad kurjategijad kasutasid omavaheliseks suhtluseks Facebooki omanduses olevat sõnumirakendust WhatsApp ning võimude väitel on nende sõnumite sisu üleandmine kriminaalasja lahendamiseks ülimalt vajalik.

Võimud ei ole avalikustanud, mis laadi infot soovivad nad sotsiaalvõrgustikult saada, väites, et see kahjustab ülitundliku kriminaalasja huve. Samas pole Facebookil väidetavalt võimalik ka parima tahtmise juures nõutud infot üle anda, kuna üleeelmisest aastast kasutab Whatsapp sellist krüpteerimissüsteemi, mis ei luba ettevõttel ligi pääseda teenuse abil saadetud sõnumite sisule.

Facebookile on info üleandmisest keeldumise tõttu määratud ka kaks trahvi, neist viimane ulatus miljoni reaalini ehk 250 000 dollarini. Detsembris peatati antud probleemiga seoses Brasiilias kaheks ööpäevaks WhatsAppi teenuse pakkumine.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles