Mobiilsed maksed liiguvad telefonist autosse ja külmikusse (1)

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digitargast
Digitargast Foto: SCANPIX

Kuigi Apple Pay ja Samsung Pay mobiiliga maksmise võimalusi Eesti kasutajad kasutada ei saa, ei ole mobiiliga maksmine ka meie jaoks võõras ning näiteks kinopiletite eest telefonigaarvega maksmine on paljude jaoks täiesti tavapärane tegevus. Siinkohal areng siiski ei peatu ning uusi ja mugavaid makselahendusi töötatakse jätkuvalt välja, kirjutab sinu moodi tehnoloogia portaal Digitark.

Kaardiga maksmine on saanud meie igapäevaelu enesestmõistetavaks osaks ning paljud ei mäletagi enam aega kui põhiline arveldamine käis sularahas ning kaardiga maksmiseks tuli küsida kas see on konkreetses kohas võimalik. Tehnoloogia areng on ettevõtted pannud tööle, et maksmise protsess kliendi jaoks veelgi mugavamaks teha ning ideaalses maailmas ei peaks tulevikus enam maksete tegemiseks isegi telefoni taskust välja võtma, rääkimata pangakaardist või sularahast.

Veidi aega tagasi toimunud MWC 2016 näitas meile päris mitmeid uudseid makselahendusi, kus maksevahendina toimisid nutitelefonile ja -kellale lisaks ka sõiduauto ning külmkapp. Visa loodud “ühendatud auto” suudab ise tasuda näiteks parkimise või kütuse eest – nii ei lähe kunagi meelest parkimist lõpetada, mis võib hajameelsemal autojuhil kokkuvõttes kopsaka summa säästa.

Loe lähemalt digitaalsete maksete arengust Digitargast. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles