ISISe häkkerid tabasid valet Google’it ja võtsid maha India süütu väikefirma veebikodu (1)

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India ettevõtte häkitud veebileht
India ettevõtte häkitud veebileht Foto: Kuvatõmmis

Terrorirühmitusega ISIS seotud häkkerite jõuk lubas sel nädalal maha võtta üleilmse otsingugigandi Google’i, kuid tabas selle asemel India väikeettevõtte veebikodu.

Küberkalifaadi armee (CCA) rünnaku tegelikuks ohvriks langes nimelt veebileht aadressiga www.addgoogleonline.com, millel pole paraku suure otsingusüsteemiga mingit pistmist. See kuulub Gandani K nimelisele inimesele ettevõttest Always Say, mis pakub kohalikele klientidele otsingumootori optimeerimise teenuseid, vahendab Gadgets 360.

Veebikeskkonna vocative.com andmeil oli CCA lubanud Google’it rünnata sõnumivahetusprogrammi Telegram vahendusel esmaspäeval. «Me lubasime Google’it häkkida. Peame lubadusest kinni inshallah, oodake meid täna,» kirjutas rühmitus.

Paraku selgus mõni tund hiljem, et  jõugu ohvriks langes ettevõte, millel pole Silicon Valley ettevõttega mingisugust sidet. Selle veebileht mängis ISISe laulukest ja kuvas teksti «Hacked By: CCA».

Kuid ka selles oas jäi terroriste kättemaksurõõm üürikeseks. Nimelt olid nad suutnud oma teoga vihaseks ajada «valgete» häkkerite rühmituse n3far1ous, mis häkkis omakorda sisse ISIS-e häkitud veebilehele, eemaldas sealt terroriostide teate ja asendas sõnumiga «Söö seda, ISIS».

Topeltrünnaku ohvriks langenud veebileht on häkitud olekus siiamaani.

CCA-l on väidetavalt õnnestunud kahjustada ka 35 Briti veebilehte.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles