Tesla esitleb oma rahvamudelit 31. märtsil

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla juht Elon Musk Autopiloti uut tarkvara tutvustamas.
Tesla juht Elon Musk Autopiloti uut tarkvara tutvustamas. Foto: Scanpic

Elektriautode tootja Tesla Motors esitleb oma kolmandat mudelit Model 3 31. märtsil Los Angeleses toimuval pressiüritusel, kirjutab Autocar.

Tesla kolmas mudel on esimesest kahest väiksem elektriauto, mis hakkab konkureerima BMW kolmanda seeriaga, Audi A4 ja Mercedes-Benzi C-klassiga.

Kuna Model 3 tootmisega alustatakse alles järgmisel aastal, on märtsi lõpus esitlusele tulev mudel sõiduki tootmiseelne versioon. Ettevõtte tegevjuht Elon Musk säutsus hiljuti Twitteris, et tellimusi on autole USAs võimalik esitada veebis alates esimesest aprillist, Tesla füüsilistes poodides aga juba esitluse päeval.

Model 3 ühe laadimise sõiduraadiuseks peaks olema 200-300 miili (322-482km), täpsemaid tehnilisi andmeid on autotootja seni kiivalt varjanud.

Tesla Model S on oma klassis konkurentsitult parima kiirendusega auto ning ilmselt peaks sama traditsiooni järgima ka Model 3. Kas auto kiirendab nullist sajani kärmemalt kui BMW M3, millel kulub selleks 4,1 sekundit, selgub ilmselt juba mõne nädala pärast.

Auto maksumus jääb selgelt alla Model Sile ja Model Xile, jäädes ilmselt umbes 40 000- 45 000 euro ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles