Mobiiliga juhtimine on saamas robotmuruniidukite tavapäraseks osaks

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Husqvarna robotniiduk Automower 450X
Husqvarna robotniiduk Automower 450X Foto: Husqvarna

Asjade internet on meie majapidamistes üha jõudsamalt kohta sisse võtmas ning tarkade külmkappide ja nutipesumasinate kõrval on tavapäraseks saanud ka robotmuruniidukite distantsilt juhtimine.

Muu hulgas niidukite tootmisega tegelev Husqvarna teatas näiteks täna, et turule on jõudmas robotmuruniidukite sarja Automower uusim liige 450X, mille  puhul kuulub mobiiliga juhtimise rakendus juba standardvarustusse. Sellise rakendusega - nimeks Automower Connect - saab niidukit nii jälgida kui seadistada kus iganes viibides.

Tegelikult tõi Husqvarna esimese äpi turule juba möödunud aastal, millega sai lisavõimalusena juhtida ja käsklusi anda Husqvarna varasematele mudelitele.

«Rakenduse abil on võimalik robotniidukit tööle panna ja «koju» kutsuda ka siis, kui sind ennast läheduses pole. See võimaldab teil ka omavahel suhelda ehk kui Automoweril on probleeme, siis ta annab sellest sulle kohe teada,» rääkis Husqvarna Eesti tegevjuht Jaanus Vahesalu toona.

Mis puutub Automower 450X teistesse omadustesse, siis suudab see niita suuri ja keerukaid alasid, mis on täis erinevaid takistusi ning kuni 45-protsendiseid kallakuid. «See niidab kergesti ka 5000 m2 suuruse jalgpalliväljaku,» ütles Vahesalu.

Muude omaduste kõrval pikendab see robotniiduk niitmise aega nendel perioodidel, kui muru kasvab  kiiremini kui tavaliselt. Seade on varustatud GPSiga ja muru niidab see juhusliku mustri järgi.

Liitiumioonakuga masin niidab ühe laadimisega kuni 260 minutit ja leiab ise vajadusel tee laadimisjaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles