Amazoni juht lubab turistid kosmosesse saata juba ülejärgmisel aastal

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Shepard taaskasutatav raketisüsteem
New Shepard taaskasutatav raketisüsteem Foto: SCANPIX

Internetikaubamaja Amazon asutaja ja juhina tuntud Jeff Bezose omanduses ettevõte Blue Origin loodab kosmoseturismi teenuste pakkumisega alustada juba 2018. aastal, kirjutab Reuters.

Bezos rääkis Blue Originis toimunud pressiüritusel ajakirjanikele, et kosmoseettevõte loodab taaskasutatava suborbitaalse kosmosesõiduki New Shepard mehitatud katselendudega alustada juba järgmisel aastal ning reisijate kosmosesse viimisega 2018. aastal.

«Me hakkame testpiloote lennutama 2017. aastal ning kui meid saadab edu, siis ma usun, et maksvaid astronaute juba 2018. aastal,» ütles Bezos.

Blue Origin plaanib ehitada kokku kuus New Shepard sõidukit, mis on loodud kuue reisija rohkem kui 100 kilomeetri kõrgusele lennutamiseks. Ettevõtte klientidel on võimalik kogeda mõne minuti vältel kaaluta olekut ning nautida seni vähestele avanenud vaadet -  planeet Maad musta kosmose taustal.

Blue Origini esimene taaskasutatava raketi katsetus eelmise aasta aprillis ebaõnnestus, kuid teine kosmosesõiduk on läbinud kaks testlendu edukalt. Praegu ehitab ettevõte kahte uut New Shepardit, kuhu lisatakse klientide tarbeks ka illuminaatorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles