Nissan toob turule odava Sunny

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nissan esitles esmaspäeval Hiinas peetaval autonäitusel uut odavat sedaani, millest saab tulevikus aga globaalne mudel, ehk sarnaseid autosid hakatakse müüma pea üle maailma, vahendab Autonet.ee.


Enamikus riikides hakkab auto kandma nime Sunny, välja arvatud Indias, kus see kuulub kohalikule tootjale Bajaj.

Auto ehitatakse neljanda põlvkonna Nissan Micra põhjale. Mootoriks 100-hobujõuline 1,5-liitrise töömahuga bensiinimootor. Üksikasjalikke tehnilisi andmeid pole avalikustatud, kuid lisavarustuses on variaatorkäigukast ning tulekul ka diiselmootor. Viimane võetakse samuti Micra mootorivalikust.

Seni on teada niipalju, et Hiinas hakatakse uut autot koostama koos partneriga Donfeng. Koostamist plaanitakse ka Indiasse, kus hakkavad valmima üle maailma müüdavad autod. Järgmise aasta alguses müükijõudev sõiduk peaks Jaapanis hakkama maksma orienteeruvalt 12 400 USA dollarit ehk ca 147 000 krooni.

Muide, kui sedaaniga ühel pool, siis edasi võetakse ette kompaktne mahtuniversaal, mis ehitatakse samuti Micra põhjale. Oletatavasti hakkab 2012. aastal valminud auto turul asendama senist Note´i, jäädes sellest siiki kõvasti väiksemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles