Kuidas valida parimat arvutihiirt

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutihiir.
Arvutihiir. Foto: SCANPIX

Uut arvutit ostes on soovitatav vastavalt vajadustele juurde valida ka lisavarustust nagu näiteks klaviatuur ja hiir. Lauaarvuti ostjal on mõlemad küll kohe kaasas, kuid need ei pruugi vastata kasutaja vajadustele. Kui Sul on tunne, et käsi väsib hiirt kasutades liiga kiiresti, siis siit saad täpsemad juhised, mida uut arvutihiirt valides silmas peaks pidama, kirjutab sinu moodi tehnoloogiaportaal Digitark.

Arvutihiirte hinnad algavad mõnest eurost ning lõppevad mõnesajaga. Hinnavahe tingib materjal, funktsionaalsuses ja täpsus. Odavamat hiirt ostes on kuulda valjemat hiireklõpsu ja nupud võivad pisut logiseda. Lisaks piirdub hiir ainult kahe nupuga ja heal juhul on nuppude vahel ka rullik. Järgnevalt annan mõned lihtsad näpunäited, mida võid uut hiirt otsides järgi vaadata ning mõelda kas need ka sinu kohta käivad.

Suurus ja ergonoomilisus

Vaieldamatult tähtsaim omadus hiirt valides on see, kuidas ta käe all tundub. Oluline on suurus ja kuidas ta inimese käega kokku sobib. Suurus on iga inimese jaoks erinev ehk seotud peopesa erisuurustega. Teiseks oluliseks aspektiks on see, kuidas hiirt liigutad ja kätt selle peal hoiad. Toon välja kolm viisi, kuidas inimesed hiirt kasutavad. Vastavalt kasutusele on ka tootjad hakanud erinevaid hiiri tootma.

Milliseid erinevaid arvutihiiri leida võib ning mille jaoks üks või teine hea on, loe lähemalt Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles