Nullemissiooniga Tesla ostjad peavad Singapuris maksma 11 000 dollarit süsinikumaksu (1)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla S
Tesla S Foto: Reuters

Singapuri tehnoloogiaettevõtja Joe Nguyen avastas Hong Kongist elektriautot Tesla Model Si importides, et riik nõuab sõiduki arvele võtmisel 11 000 USA dollarit süsinikumaksu, kirjutab Geek.com.

Teslaga ringi vuramine Singapuris on üsna kallis ettevõtmine. Nguyen pidi Model Si Hong Kongist importima, makstes selle eest kokku 289 000 USA dollarit ehk mõned korrad rohkem kui auto eest tuleks välja käia selle koduturul. Lisaks üllatas ettevõtjat riigi maatranspordiameti esitatud 11 000 USA dollarini ulatunud maksunõue süsinikdioksiidi emissioonide eest, kuigi auto ise heitgaase ei emiteeri.

Lisamaks esitati aga mitte autoga sõitmise, vaid laadimiseks kasutava elektri tootmisel väljutatud arvestusliku süsinikemissiooni põhjal. Tesla Model Si puhul on amet oma arvutustes jõudnud tulemuseni, mille järgi on selle jalajäljeks 222 grammi süsinikdioksiidi iga kilomeetri kohta, mis põhjustaski hiiglasliku lisatasu. Lisaks pidi Nguyen lubama ametile, et laadib autot ainult oma kodus.

Internetiettevõtjal oleks võinud minna aga veel kehvemini, BMW i8 elektriauto süsinikumaksuks on Singapur sama loogikakäiku kasutades määranud 21 500 dollarit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles