Slovakkia tahab Elon Muski ülikiiret transpordilahendust (1)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hyperloop
Hyperloop Foto: SCANPIX

Hyperloop Transportation Technologies teatas neljapäeval, et on saanud Slovakkia valitsusega kokkuleppele uudse transporditehnoloogia Hyperloop kasutamisele võtmise uuringutega alustamises, kirjutab Wall Street Journal.

Miljardärist ettevõtja Musk esitles Hyperloopi ideed juba 2013. aastal. See koosneb vaakumis terastorust, mille sees asuvad reisijateveoks mõeldud alumiiniumist kapslid. Kapslid lähevad liikvele toru otstes asuvate lineaarsed induktsioonmootorite abil. Kapslid saavutavad torudes kiiruse kuni 1300 kilomeetrit tunnis ning võivad lisaks inimestele kanda ka autosid.

Muski sõnul meenutab Hyperloopi väljanägemine kaheraudset püssi, kuna terastorud asuvad kogu tee pikkuses üksteisega paralleelselt, sulgedes mõlemas linnas «silmuse».

Slovakkias hakatakse uurima võimalust luua transpordiühendus Bratislava, Viini ja Budapesti vahele. Ettevõtte sõnul võtaks Bratislavast Viini sõit, milleks hetkel kulub umbes tund, Hyperloopiga vaid kaheksa minutit, Bratislavast Budapesti jõudmiseks kuluks aga 10 minutit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles