Intel võib maha müüa osaluse ühes Eesti edukamas idufirmas

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Surfing and Launching in Silicon Valley». Fortumo asutaja Rain Rannu.
«Surfing and Launching in Silicon Valley». Fortumo asutaja Rain Rannu. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Tehnoloogiaettevõte Intel plaanib Bloombergi andmetel maha müüa osa oma riskikapitaliüksuse Intel Capital aktsiaportfellist.

Ettevõtte tegemistega hästi kursis olevate anonüümseks jääda soovinud Bloombergi allikate sõnul teeb Intel koostööd UBS Groupiga, et leida oma varadele potentsiaalseid ostjaid, müügiks peaks minema umbes miljardi dollari väärtuses varasid.

Inteli riskikapitaliüksuse Intel Capital investeerimisportfelli kuulub ka osalus ühes Eesti edukaimas idufirmas Fortumo, kuhu paigutati raha 2013. aastal.

Intel Capital loodi 1991. aastal ning praeguseks on investeeritud 55 riigi rohkem kui 1440 ettevõttesse kokku 11,6 miljardit dollarit. Tänavu jaanuaris vahetus üksuse president ning alustati selle ümberstruktureerimisega.

Bloombergi andmetel on müügiplaan hetkel veel väga varajases staadiumis ning ettevõte pole veel läbi mõelnud, kas müüa maha osalused mingi sektori või geograafilise piirkonna kaupa. Potentsiaalsete ostjatena nähakse börsiväliseid ettevõtteid, mis on spetsialiseerinud investeerimisportfellide üles ostmisele.

Intel ja UBS Group ei soovinud teemat Bloombergile kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles