Eestis tehnoloogiat õppivad Ukraina neiud võitsid Skype Hackathoni

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype Hackathoni võidutöö autorid
Skype Hackathoni võidutöö autorid Foto: Maido Parv

Tallinna Tehnikaülikoolis õppivad Ukraina neiud ja Suurbritannia tudeng võitsid oma keemia õppimist lihtsustava platvormiga möödunud nädalavahetusel Eestis toimunud Skype University Hackathoni.

Nii Hackathoni võitjaks kui publiku lemmikuks kuulutatud hariduslik platvorm «3Ducation»  eesmärgiks on aidata selgitada kooliõpilastele erinevaid looduslikke nähtusi. Võidutöö tegid neli Tallinna Tehnikaülikoolis õppivat ukrainlannat – Anhelina Prokopenko, Roksolana Sliusar, Valentyna Tsap, Valeriia Rusakova – ning South Wales’i ülikooli tudeng Panagiota Chatzi.

«Kasutasime liitreaalsust, 3D-animatsiooni ja tavalisi paberkaarte, et luua hariduslik platvorm, mis aitab lastel õppida täiesti uuel moel,» ütles võidumeeskonna liige ning hackathoni parimaks inseneriks nimetatud Panagiota Chatzi.

Võitjate eesmärgiks on platvormi edasi arendada ning laiendada seda nii matemaatika, füüsika, geograafia kui ka bioloogia õpetamiseks.

Skype University Hackathonil lõid ligi poolsada Eesti ja väliskõrgkoolide tudengit kahe ööpäeva jooksul IT-lahendusi, mis aitaksid lahendada inimeste igapäevaprobleeme.

Eesti osavõtjate kõrval osales sel aastal palju võistlejaid välisriikidest - Lätist, Venemaalt, Kreekast, Türgist, Gruusiast, Ameerika Ühendriikidest, Pakistanist, Usbekistanist, Indiast ja Kamerunist.

IT Akadeemia eripreemiaga tunnustati rakendust «UniPal», mis võimaldab tudengitel edasi müüa iseenda loodud õppematerjale ning sellega raha teenida.

Microsofti eripreemiaga tunnustati rakendust «Copo», mille abil saavad tudengid ja keskkooliõpilased leida tiimikaaslasi erinevate projektide tegemiseks. Nendest projektidest tekib õpilasel portfoolio, mida hiljem tööle kandideerimisel kasutada.

Skype’i eripreemia pälvis veebirakendus «Listen Together», mis täiendab videokõnet meelelahutuslike elementidega, nt üheskoos karaoke laulmine jne.

Skype University Hackathoni peakorraldajad on Skype Eesti ja IT Akadeemia programmi raames Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles