EstLink2 läheb maksma ligi 5 miljardit krooni

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estlingi merekaabli avamine detsembris 2006.
Estlingi merekaabli avamine detsembris 2006. Foto: Peeter Langovits.

Täna sõlmiti Eesti ja Soome vahelise EstLink2 merekaabli ja konverterseadme ehituslepingud kogumaksumusega ligi 300 miljonit eurot ehk ligi 4,7 miljardit krooni, teatas Elering.
 


EstLink2 loob eelduse oluliselt suuremale konkurentsile Balti riikide elektriturul, ühendus on kavas töösse viia 2014. aasta alguses.

Eesti ja Soome elektrisüsteemihaldurid Elering ja Fingrid allkirjastasid täna Helsingis ehituslepingud 145 kilomeetri pikkuse merekaabli ning ligi 12 kilomeetrise
maakaabli soetamiseks ja paigaldamiseks hanke võitnud Nexans Norway ASiga ning konverterseadmete ostuks ja paigaldamiseks hanke võitnud Siemens Aktiengesellschaft
ja Siemens Osakeyhtiö konsortsiumiga.

EstLink 2 konverterseadmed ehitatakse Eestis Püssi alajaama kõrvale ning Soomes Anttila alajaama kõrvale. EstLink2 pea kolmekordistab Balti- ja Põhjamaade vahelised elektriülekandevõimsused, lisades senisele 350 MW täiendavad 650 MW ning ühendab Balti elektrituru oluliselt suuremal määral Põhjamaade elektrituruga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles