10 trikki Google Chrome'i targemaks kasutamiseks Android-telefonis

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google Chrome on saadaval nii Google Play rakendustepoes kui ka App Store'is.
Google Chrome on saadaval nii Google Play rakendustepoes kui ka App Store'is. Foto: Digitark

Soovitan alati oma klientidele ka arvutis kasutamiseks Google Chrome'i veebibrauserit, sest võimalused Chrome’iga on piiramatud, kirjutab sinu moodi tehnoloogiaportaalis Digitark Telia Eesti Rapla esinduse müügikonsultant Tauna Tammik. "Toon nüüd aga välja lihtsamad nipid, kuidas Android-telefonil selle lehitseja kasutamist lihtsamaks ja targemaks teha. Enamik neist võimalustest on saadaval ka Chrome'i arvutis kasutades."

Lemmikuks osutuvaid  veebilehti on lihtne lisada nutitelefoni koduekraanile, et neile vaid ühe puudutusega ja otsimata uuesti ligi pääseda.
Lemmikuks osutuvaid  veebilehti on lihtne lisada nutitelefoni koduekraanile, et neile vaid ühe puudutusega ja otsimata uuesti ligi pääseda. Foto: Digitark

1. Kodulehe muutmine on Google Chrome brauseriga lihtne.

2. Vähenda andmekasutust. Andmemaht on see, mille eest sa oma mobiilipaketis maksad. Selle vähendamise üks võimalustest on Chrome-s olemas.

3. Mängi mängu ilma andmesideta. Mingil hetkel ikka juhtub, et levi ei ole või reisid alatihti lennukiga. Google on selle peale mõelnud ja leidnud viisi, kuidas saaksid oma aega sisustada.

4. Sisu suurendamine. Mõningatel lehtedel on suhteliselt pisikene tekst, mille lugemine on keeruline ja suurendamine on võimatu. Õnneks on Chrome ka sellele lahenduse pakkunud.

5. Incognito režiim. See on mõeldud sulle, kui sul leidub selliseid veebilehti, mille külastamisest ei taha sa oma telefoni lehitsemise ajaloo alla jälgi maha jätta oma. Näiteks otsid kellelegi kinki.

6. Lisa mitu lehte avaekraanile. Kui su kasutus piirdub kindlate lehtedega, siis võid mõelda nende avaekraanile lisamise peale.

7. Salvesta veebilehti või tekste PDF-failina. Kindlasti tuleb ette hetki, kus puudub võimalus mingit infot välja printida, kuigi info ise on oluline. Chrome'i peal leidub ka võimalus PDF-failide tekitamiseks, et neid siis esimesel võimalusel välja printida.

8. Ei jälgimisele ehk „Do not Track“. Kui sulle tundub, et sa ei soovi erinevate lehtede jälgimist sinu tegemistele, siis on võimalus seda välja lülitada.

9. Uuenda lehte ehk refreshi. Google Chrome on leidnud väga kiire ja lihtsa viisi lehe värskendamiseks. Selle jaoks polegi vaja vajutada üleval olevale otsinguribale ning enterit vajutada, piisab vaid viipest.

10. Otsi infot samal lehel. Tuleb ette hetki, kus sõna on võõras ja tahad teha otsingut selle ühe fraasi kohta. Sellisel juhul ei pea uut lehte avama ning teksti kopeerides seda otsima asuma.

Tutvu soovituste täpsete samm-sammuliste juhistega Digitargas.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles