Protestivad veokijuhid paluvad liiklejatelt mõistvat suhtumist (7)

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veoautod
Veoautod Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti raskeveokijuhid korraldavad homme keskpäeval üleriigilise protestiaktsiooni ning paluvad kaasliiklejatelt sel ajal mõistvat suhtumist ning maanteel liikujatelt erilist tähelepanu.

Protestiaktsioon algab kell 12 ning selle käigus peatavad sajad veokijuhid 45 minutiks oma masinad, et näidata oma pahameelt politsei kiusliku käitumise vastu ning viidata asjaolule, et Eestis puuduvad parklad raskeveokitele.

«Autod pargitakse liikluseeskirjade kohaselt, et häirida võimalikult vähe kaasliiklejaid,» kinnitas Postimehele autojuhtide eestkostja Tõnu Ehasalu. «Küll aga palume kaasliiklejatelt mõistvat suhtumist raskeveokijuhtidesse.»

Protestiaktsiooniga on liitunud ka veokijuhtide tööandjaid esindav autoettevõtjate liit, mille juhi Villem Tori sõnul võiks protestiaktsiooni eesmärgiks olla usalduse taastamine mõlemalt poolelt.

Postimees kirjutas reedel, et Eesti teedel on kujunenud kogu riiki hõlmav tagaajamismäng, millega pole rahul ei veoettevõtted, autojuhid ega tegelikult ka politsei ise. Probleem on ühelt poolt nõuete ebajärjekindlas ja kohati ka pahatahtlikus tõlgendamises, teisalt sundseisus, millesse karmis konkurentsis tegutsevad ettevõtted on veokijuhid surunud.

Asjaolule, et vedude äris on kord majast kapitaalselt käest, näitas kasvõi märtsi alguses korraldatud politseireid, mille tulemusel ilmnes, et  kontrollitud 118 veokist esines rikkumisi enam kui pooltel.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles