If: liiklusõnnetusi tunduvalt rohkem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avarii Pärnus
Avarii Pärnus Foto: Ants Liigus

Kui tavaliselt on jõulud suhteliselt rahulik aeg, siis sel aastal on If kindlustuse kommunikatsioonijuhi Heidi Vilu sõnul keeruliste teeolude tõttu liiklusõnnetustega seotud kahjunõudeid palju.

«Sõidukikahjude peamisteks põhjusteks olid ikkagi juhtide hooletus ja vähene arvestamine raskete teeoludega. Eeldatakse, et kõik moodsad abivahendid nagu ABS, veojõukontroll ja stabiilsuskontroll hoiavad õnnetuse ära, kuid paraku aitavad need vaid teatud piirini ning suuremate eksimuste korral on ikkagi õnnetus vältimatu,» sõnas Vilu.

Vilu tõdes, et kõige rohkem juhtus liiklusõnnetusi tihedama liiklusega linnades, kuid problemaatilisi piirkondi on raske välja tuua. Muid kahjujuhtumeid, varakahjud, õnnetusjuhtumid, reisikahjud on Vilu sõnul käesolevaks ajaks registreeritud üksikuid.

«Vältimaks aasta lõpus suuremaid ja väiksemaid õnnetusi paneme liiklejatele südamele, et avariidega seotud kahjusid saab ära hoida igaüks ise, valides teeoludele vastava sõidukiiruse, hoides pikivahet ning olla eriti tähelepanelik lumistel ja libedatel linnatänavatel. Samuti tuleb nii algajatele kui ka kogenud juhtidele kasuks libedasõidukoolitus, mis aitab ennetada talviseid teelt väljasõite,» nentis Vilu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles