Digitarga test: kuidas rakendada iPadi, kui sellele lisada klaviatuur ja taskuprojektor?

Erki Oras
, Digitarga kaasautor, tehnoloogiablogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erinevaid seadmeid kombineerides saab kokku panna enda vajadustele vastava komplekti, kuid see peab olema ka praktiline kasutajale. Pildil Xceed CoverKey iPadi ümbris-klaviatuur.
Erinevaid seadmeid kombineerides saab kokku panna enda vajadustele vastava komplekti, kuid see peab olema ka praktiline kasutajale. Pildil Xceed CoverKey iPadi ümbris-klaviatuur. Foto: tootja

Kui saatus saadab teie teele ainult sidruneid (st halba õnne), siis valmistage sellest limonaadi (lemon – sidrun inglise keeles), õpetab inglise vanasõna. Mida aga teha, kui elu annab teie käte vahele korraga Apple iPad Air2, Bluetoothi ühendusega Xceed CoverKey iPadi ümbrise-klaviatuuri ning Innoio Airxeli portatiivse projektori? küsib külalisblogija Erki Oras sinu moodi tehnoloogiaportaalis Digitark.

Apple iPad Air 2, maailma populaarseima tahvelarvuti üks uuemaid mudeleid, ilmselt enam ühelegi arvutikasutajale lähemat tutvustust ei vaja. Kerge, õhukese, võimeka ning visuaalselt kauni seadmena on kindlasti tegemist tänapäevase arvutustehnika meistriteosega, kirjutab Erki oras Digitarga digiostublogis.

Sedasama ei saa paraku öelda Xceed CoverKey iPadi ümbris-klaviatuuri kohta. Kuigi ka sellesse on omajagu elektroonikat sisse pandud, jätab see üllatavalt kohmaka ja raskepärase mulje.

Tõtt-öelda tundub nende kombinatsiooni tulemus mulle suurema, kohmakama ja raskemana kui iPadi esimesed mudelid, mida mul omal ajal oli au kasutada. Ühesõnaga elimineeris see ümbris kõik Apple’i aastatepikkused pingutused, jättes esile ainult suurepärase ekraani.

Aga mida see ümbris vastu andis? Füüsilise klaviatuuri ning lootuse, et tahvel käest pudenedes külmal põrandal ei purune. Mõlemat funktsiooni pakuvad aga paljud teised tegijad märksa paremal tasemel. Kui ümbriste valik sõltub inimese maitsest ja võimalustest, siis vähemalt klaviatuuri osas soovitaksin oma kogemusest lähtudes hoopis Logitechi Keys-to-Go klaviatuuri, mis on sulgkerge, õhuke ning pealekauba ka pestav. Lisaks muule ka intuitiivsem ja funktsionaalsem.

Innoio AIRXEL projektor.
Innoio AIRXEL projektor. Foto: tootja

Minu käes oleva kuldse trio kolmas liige seevastu harmoneerub iPadiga kenasti. Innoio Airxeli hõbedased saledad jooned sobiksid kenasti näiteks ettevõtte juhatuse lauale presentatsiooni esitamiseks. Või trendika kohviku lauale ühiste suvepiltide või videote jagamiseks kohviku seinal.

Koostöö kolme tegelase vahel sujub suhteliselt muretult. Kui klaviatuur kasutab iPadiga liitumiseks Bluetoothi, siis projektor tekitab iseseisva wifi võrgu, millega iPad saab liituda ning seejärel AirPlayd kasutades oma sisu läbi projektori ekraanile, seinale või mistahes muule siledale ja soovitavalt heledale pinnale kuvada.

Loe Digitargast, milliseid kasutusvõimalusi Erki Oras projektoriga iPadile ja klaviatuurile veel leidis.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles