Microsoft kaalub Yahoo ostu rahastamist

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yahoo tegevjuht Marissa Mayer.
Yahoo tegevjuht Marissa Mayer. Foto: HANDOUT/REUTERS

Tarkvaraettevõtte Microsoft esindajad peavad läbirääkimisi internetifirma Yahoo ostust huvitatud erainvestoritega, et aidata kaasa tehingu rahastamisele, kirjutab Reuters ettevõttega seotud anonüümsetele allikatele toetudes.

Allika sõnul on läbirääkimised veel esimestes arengustaadiumites ning Microsofti jaoks on kõige olulisem ettevõtetevaheliste seniste heade suhete hoidmine. Microsofti ja Yahoo´d seovad pikaajalised internetiotsingu- ja reklaamikokkulepped.

Ta lisas, et Microsofti poole pöördusid Yahoo ostmisest huvitatud börsivälised ettevõtted ise. Microsoft ei soovinud teemat Reutersile kommenteerida.

Mitmeid aastaid raskustega maadelnud internetifirma Yahoo paneb oksjonile oma tuumikärid, kuhu kuuluvad ka otsingumootor, meili- ja uudisteleheküljed.

Hääbuv ettevõte ei ole suutnud internetireklaamiturul võistelda Alphabeti Google´i ning sotsiaalvõrgustik Facebookiga.

Microsofti huvis Yahoo vastu pole midagi uut - 2008. aastal tegi maailma suurima tarkvarafirma toonane tegevjuht Steve Ballmer ettevõttele 45 miljardi dollari suuruse ülevõtupakkumise, millest aga keelduti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles