Vaata, millisele ettevõttele kuulub maailma suurim autotehas

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hyundai Ulsani tehas
Hyundai Ulsani tehas Foto: SCANPIX

Üllataval kombel kuulub maailma suurim autotehas Lõuna-Korea tootjale Hyundai, kuigi ettevõte ise ei küündi planeedi suurimate autotootjate seas isegi esiviisikusse, kirjutab Auto Express.

Hyundai Lõuna-Koreas Ulsanis asuv hiigelkompleks koosneb tegelikult kokku lausa viiest tehasest, mis tootsid mullu kokku 1,53 miljonit autot. See tähendab, et umbes iga kümne sekundi järel veeres liinilt maha tuliuus sõiduauto. Tehasekompleksi pindalaks on 15 miljonit ruutmeetrit ehk ligikaudu 700 jalgpalliväljakut. Viis tehast toodavad kokku 14 erinevat mudelit, mis tarnitakse peale valmimist kõikjale üle maailma.

Tehases töötavad kokku 34 000 inimest kahes vahetuses - esimene vahemikus 6:45-15:30, teine vahemikus 15:30-00:30. Väike osa töötajatest lausa elab tehases, samuti on kompleksi kõrvale ehitatud tuhandele inimesele mõeldud ühiselamu. Ettevõtte töötajatele on määratud igal päeval tasuta lõuna, kohapeal tegutsevad kokku 24 selle jaoks rajatud restorani.

Teoreetiliselt oleks võimalik kompleksi tootlikkust veelgi kasvatada, kuna nädalavahetustel on see suletud, samuti on uksed lukus suvel ühe nädala kestel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles