Pocopay kardab konkurentide ebaõnnestumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnar Viik koos meeskonnaga esitles  mobiilipanka Pocopay
Linnar Viik koos meeskonnaga esitles mobiilipanka Pocopay Foto: Raul Mee

Pocopay suurim mure on konkurendi ebaõnnestumine, ütles mobiilipanga Pocopay kaasasutaja Linnar Vii täna toimunud Transferwise'i finantstehnoloogia teemalisel arutelul.

Ta rääkis olukorrast, kus kellelgi tuleb mõte teha finantstehnoloogia idufirma. Nad käivad ideest rääkimas, saavad rahastuse ning teevad ka rakenduse. «Ja kui midagi nässu läheb, siis vanad pangad võidavad,» kirjeldas ta. Kõige suurem tagasilöök ongi tema jaoks konkurendi ebaõnnestumine, sest see vähendab usaldust terve sektori suhtes. Samal sajal saavad inimesed viia oma raha tavalisse panka ja teha oma ülekanne kontoris ära.

Ta tähendas, et Pocopay jaoks pole Eesti-keskus esmatähtsusega. «Me tahame olla seal, kus inimestel on valus,» selgitas Viik.

Transferwise'i arendusjuht Martin Sokk ütles, et finantstehnoloogia on täna heas mõttes moevaldkond. Seda mitmel põhjusel – tehnoloogia on järele jõudnud ja inimesed oskavad seda kasutada. Küll aga on tehnoloogias suured puudujäägid – nii maksavad inimesed viis protsenti teenustasuks, kuigi ülekande kulu on sarnane e-maili omale.

Finantsinspektsiooni juht Kilvar Kessler tähendas, et traditsioonilised pangad jäävad finantstehnoloogia idufirmadest mitmel põhjusel maha. «Pankadel on taak ja varem kasutusele võetud tehnoloogiad. Nad pole nii agressiivsed uuenema kui need, kes alles turule tulevad,» sõnas Kessler, kes hindas, et praegu on soodne aeg turule tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles