Samsungi lipulaeva Galaxy S7 müüginumbrid lendasid ootamatult lakke

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7 Foto: RICO DAVID/SIPA/RICO DAVID/SIPA

Konsultatsioonifirma Korea Investment & Securities andmetel suutis Samsung käesoleva aasta esimese kvartaliga müüa 9 miljonit Galaxy S7 nutitelefoni, mis ületab analüütikute keskmisi prognoose lausa kahe miljoni seadmega, kirjutab Reuters.

See oodatust parem näitaja võib tähendada, et nutitelefonide globaalne turuliider on peale kaks aastat kestnud müügilangust uuesti kasvuteele jõudnud.

Viimastel aastatel on Samsungile nutitelefonide tippklassis tugevat konkurentsi pakkunud oma mudelivalikut laiendanud Apple, samas kui soodsamate seadmete puhul on turgu haaranud Hiina tootjad nagu Huawei, Lenovo ja Xiaomi.

Tehnoloogiaettevõtetele keskendunud erakapitalifirma HDC Asset Management fondijuhi Park Jung-hooni sõnul tõi Samsungile edu otsus tuua tipptelefon müüki kuu aega varem kui mullu, millega kasutati ära aeg, mil peakonkurendil Apple´il ei olnud turul uusi tooteid.

Kui varasemalt olid Reutersi analüütikud prognoosinud Samsungi esimese kvartali kasumiks 5,2 triljonit woni (4,51 miljardit dollarit), mis märgiks aasta-aastases võrdluses 16 protsendist langust, siis tänu S7 tugevale tulemusele on see kasuminumber ilmselt selgelt suurem. Lõuna-Korea majanduslehe Korea Economic Daily allikate andmetel peaks esimese kvartali käive ületama lausa 6 triljoni woni piiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles