Uberi juht peab hinnakokkulepetes süüdistatuna kohtu ette astuma (1)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi kaasasutaja Travis Kalanick
Uberi kaasasutaja Travis Kalanick Foto: SCANPIX

Transpordivahendusrakenduse Uber tegevjuht Travis Kalanick peab astuma USAs kohtu ette süüdistatuna juhtide kokkuleppehindade vandenõus osalemises, kirjutab Reuters.
 

USA ringkonnakohtunik Jed Rakoff otsustas, et Kalanick peab astuma kohtu ette süüdistatuna sõitjaid transportivatele juhtidele algoritmi abil hindade etteseadmises ja tõstmises. Näiteks suurendab rakenduse algoritm hindu suure nõudlusega tipptundidel.

Süüdistused esitanud mitmeid reisijaid esindava Spencer Meyeri väite kohaselt toimis Kalanicki ja Uberi juhtide koostööna vandenõu, millega küsiti reisijatelt raha algoritmi järgi ning sellised hinnakokkulepped põhjustasid ebaausat konkurentsi, mis aitas Uberi vallutada 80 protsenti kohalikust rakendusepõhisest sõidujagamisturust.

Uber, mis võtab rakenduse vahendusel sõitu jagavatellt juhtidel teatud protsendi käibest ei mõista, miks kohtunik otsustas asja üldse arutlemisele võtta.

«Need väited on tõestamata ja neil ei ole faktilist alust,» ütles Uberi kõneisik Reutersile.

Meyeri advokaat Andrew Schmidt tervitas otsust Kalanick kohtukulli ette määrata kahel käel.

«Uberi loomisega organiseeris Kalanick nende iseseisvate autojuhtide seas hinnakokkulepped, kes peaks hoopis omavahel hindadega võistlema,» ütles ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles