Uue mudeli populaarsus paneb Tesla rahaliselt keerulisse olukorda (8)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model 3
Tesla Model 3 Foto: Tesla

Oodatust suurem nõudlus Tesla Motorsi kolmanda mudeli Model 3 järgi sunnib ettevõtet lisarahastust otsima, kirjutab Reuters analüütikute hinnangutele toetudes.

Tesla Motorsi tegevjuht ja asutaja Elon Musk ütles reedel, et ettevõte oli  esimese 24 tunniga vastu võtnud lausa 198 000 Model 3 tellimust.

Analüütikud on aga küsimärgi alla pannud selle, kas Tesla suudab kõik tellimusse võetavad autod klientidele tarnida mõistliku ajaperioodi jooksul. Eelmisel aastal venis pikalt ka Tesla sportmaasturi Model X lansseerimine.

Muski ambitsioonika plaani järgi peaks autotootja esimene rahvamudel Model 3 esimeste klientideni jõudma tuleval aastal ning 2020. aastaks kasvab ettevõtte aastane tootmisnumber just Model 3 toel tema hinnangul üle poole miljoni sõiduki.

Barclays analüütiku Brian Johnsoni hinnangul ulatub Model 3 tagastatava 1000-dollarilise deposiidiga tellimuste arv juuni lõpuks aga juba 300 000 piiri.

Oodatust suurem nõudlus võib tema sõnul sundida Teslat peale esimese kvartali tulemuste avalikustamist korraldama lisavahendite saamiseks aktsiate avaliku pakkumise.

Johnson lisas, et suurem osa sellisel viisil teenitavast rahast suunataks ilmselt Tesla USAs asuvatesse tehastesse ning edasisse tootearendusse.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles