Ferrari ehitab oma kolmanda teemapargi Hiinasse

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari Abu Dhabis asuv teemapark
Ferrari Abu Dhabis asuv teemapark Foto: SCANPIX

Itaalia superautode tootja Ferrari teatas, et sõlmis lepingu, mille järgi ehitatakse ettevõtte kolmas teemapark Hiinasse, veel täpsustamata asukohta, kirjutab Car and Driver.

Ferrari avas oma esimese teemapargi kuus aastat tagasi Abu Dhabis, lähiajal peaks hakkama külastajaid vastu võtma ka Hispaanias Barcelona lähedal asuv park. Eelmisel nädalal sõlmis Fiati kontserni kuuluv autotootja lepingu Hiina Bejing Automotive´i ja selle pargi ehitamiseks loodud tütarettevõtte Eternaland Property´ga, et ehitada «ühe Hiina suurlinna» lähedale kolmas, eelkäijatest ilmselt selgelt suurem teemapark.

Eelmisel aastal sai Abu Dhabi park prestiižikalt turismiauhindade jagajalt World Travel Awards Lähis-Ida aasta parima turismiatraktsiooni tiitli, võites selle Dubais asuva sisetingimustesse loodud suusakuurorti ning maailma kõrgeima pilvelõhkuja Burj Khalifa ees.

Teemaparkide rajamine on üks osa mullu börsile läinud Ferrari plaanist leida rahateenimiseks muid võimalusi peale tootmislae suurendamise.

Fiati kontserni tegevjuht Sergio Marchionne tõstis hiljuti Ferrari pikka aega 7000 sõidukiga piiratud tootmismahu rohkem kui 9000le.

Kuna autode tootmislage ei saa järsult tõsta, sest see mõjutaks negatiivselt brändi ühte olulisemat osa -  eksklusiivsust, panustab autotootja muudele aladele. Lisaks teemaparkidelt teenitavale rahale üritatakse kasvatada ka Ferrari elustiilitoodete müüki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles