Volkswagen on Saksamaal tagasikutsutud autodega uues hädas

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa autotootja Volkswageni logo.
Saksa autotootja Volkswageni logo. Foto: SCANPIX

Saksamaal emissiooninäitajate võltsimise tõttu teenindusse tagasi kutsutud autodel täheldati peale Volkswageni tehtud parandustöid kütusekulu suurenemist, kirjutab Automotive News kohalikule ajakirjandusele viidates.

Autotootja alustas Saksamaal diiselmootoritega autode tagasikutsumisega veebruaris, esimesena jõudsid töökodadesse Volkswagen Amarokid. Tagasikutsumise teine laine, mis puudutas peamiselt Passateid, on praeguseks aga seisma pandud. Kohaliku ajakirjanduse andmetel on seisaku põhjustanud teeninduse läbinud autode puhul avastatud suurenenud kütusekulu.

Volkswageni sõnul kontrollitakse hetkel, kas tagasikutsutud autodele tehtud tarkvarauuendused mõjutavad sõidukite kütusekulu ja CO2 emissioonitaset. Samuti oli üheks seisaku põhjustajaks asjaolu, et kohalikud võimud soovisid, et Volkswageni tehnikute asemel viiks teste läbi sõltumatud spetsialistid.

Nagu suurem osa 8,5 miljonist diiselmootoriga autost, mille emissiooninäitajaid Volkswagen euroopas võltsis, pidid ka kaheliitrise turbodiisliga Passatid esialgse plaani järgi saama Volkswagenilt lihtsalt tarkvarauuenduse. Hilisemate tagasikutsumisega seotud 1,6liitriste diiselmootoriga mudelitele paigaldatakse emissiooninäitajate normidesse saamiseks aga vastav õhu liikumist sujuvamaks muutev seade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles