Aston Martin tuli puristidele vastu: tippmudel saab manuaalkäigukasti

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aston Martin V12 Vantage S
Aston Martin V12 Vantage S Foto: WhatCar?

Briti luksussportautode tootja Aston Martin teatas, et tippmudeli V12 Vantage S ostjad saavad soovi korral alates käesoleva aasta kolmandast kvartalist valida automaadi asemel ka manuaalse käigukasti, kirjutab Gizmodo.

Kuigi viimastel aastatel on mitmed sportautode tootjad nagu Lamborghini, Ferrari, McLaren ja Audi lõpetanud uutel mudelitel manuaalkäigukasti pakkumise, on mõned konkurendid nagu Porsche siiski traditsioone au sees hoidnud. Ka Aston Martini V12 Vantage Si puhul on ostjatel võimalik valida nüüdsest lisaks automaatkastile ka manuaalvariant.

Täpsemalt on auto manuaalkäigukast seitsmekäiguline ning kasutab AMSHIFT tehnoloogiat. See kogub infot siduri, käigu ja veovõlli asendi kohta ning aitab juhil käike alla ja üles vahetades optimaalseid pöördeid arvesse võttes just parajalt gaasi anda.

Aston Martini tegevjuht Andy Palmer kinnitas, et uue Vantage´i puhul tegu ei ole käigukangi luigelauluga, vaid ettevõte plaanib ka edasi pakkuda huvilistele kolme pedaaliga autosid.

«Me kõik oleme Aston Martinis autoentusiastid. Me ehitame erakordseid autosid. Tehnoloogia viib meid küll edasi, kuid me saame suurepäraselt aru ka traditsioonide väärtusest.»

Manuaalkastiga V12 Vantage näitajad jäävad võrreldes automaakastiga versiooniga muutumatuks - nullist sajani kiirendab masin 3,9 sekundiga, tippkiiruseks on 330 km/h, kuueliitrise V12 mootori võimsuseks on ikka 421 kW.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles