Google hakkab isesõitvaid autosid kõrbetingimustes testima

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i isejuhtiv Lexus
Google'i isejuhtiv Lexus Foto: TONY AVELAR/AP

Google teatas, et plaanib alustada oma inimjuhita autode testimist äärmuslikes keskkondades, kirjutab The Next Web.

Kui seni on Google´i 54 autonoomset autot läbinud 2,4 miljonit edukat testkilomeetrit California, Texase ja Washingtoni osariikides, siis nüüd suundub osa masinatest Phoenixisse Arizona osariigis, kus juhtimissüsteemid peavad hakkama saama tolmu ja kõrbekuumusega.

«Phoenixi regioonis on olemas teatud keskkonnatingimused, mis aitavad meil paremini mõista, kuidas meie sensorid ja autod suudavad toimida keset äärmuslikke temperatuure ning tolmu,» selgitas Google´i isesõitvate autode üksuse ärijuht Jennifer Haroon.

Praegu sõidavad Phoenixis ringi neli Google´i ümberehitatud Lexus RX450h linnamaasturit, mis kaardistavad territooriumit ning lisavad sinna kõikvõimalikke vajalikke detaile. See peaks aitama Google´i isesõitvatel autodel vältida testimiskeskkonna uudsusest tulenevaid vigu.

Siiani on Google´i miljoneid testkilomeetreid läbinud autod põhjustanud vaid ühe liiklusõnnetuse - veebruaris rammis isesõitev auto paarikilomeetrise tunnikiirusega sõiduki kõrval olnud bussi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles