Androidi uusimat versiooni kasutavate seadmete arv kasvab visalt

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud tootjad on alles nüüd hakanud kuuendat Androidi-versiooni nimega Marshmallow oma seadmetele välja saatma.
Paljud tootjad on alles nüüd hakanud kuuendat Androidi-versiooni nimega Marshmallow oma seadmetele välja saatma. Foto: Google/Digitark

Google tõi uusima tarkvaraversiooni Android Marshmallow avalikkuse ette juba eelmise aasta novembris, kuid uuendatud seadmete arv kasvab senini teosammul, kirjutab sinu moodi tehnoloogiaportaal Digitark.

Lansseerimist järel alates elemise aasta sügisest on kasvanud uuendatud seadmete arv väga aegalselt, kirjutab Digitark. "Seda peamiselt põhjusel, et kõige uuema Androidi-versiooni saavad esimestena alati Google'i enda Nexus telefonid, mida on turul võrreldes teiste seadmetega, suhteliselt vähe."

Pärast uue Androidi avalikustamist, saavad selle enda kätte operaatorid ja Android telefonide tootjad, kes hakkavad seejärel tarkvara testima ning enda täiustusi sisse viima.

Sel põhjusel on ka iga Androidil põhinev telefon teisest pisut erinev ning nii Sony, Samsung, Huawei kui teised lisavad süsteemile oma tarkvaraelemente ja täiustusi. See kõik võtab aega ning selleks ajaks, kui viimased tootjad tarkvara oma telefonidele saadavad, jõuab välja tulla juba järgmine versioon uuest tarkvarast.

Võrreldes kuutaguse ajaga on Android Marshmallow kasutajate hulk siiski kasvanud 2.3 protsendilt juba 4.6 protsendini. Seda tänu sellele, et mitmed uusimat tarkvara kasutavad telefonid on jõudnud turule ning paljud tootjad nagu HTC, LG, Motorola jt on samuti uue tarkvara paljudele oma toodetele edasi saatnud.

Kui vaadata kõiki Androidi versioone, siis enim seadmeid kasutab siiani versiooni Lollipop (35,8%), seejärel tuleb KitKat (33.4%), Gingerbread (2.6%) ning Ice Cream Sandwitch (2.2%).

Uusima tarkvara osakaal kasvab lähikuudel tõenäoliselt veelgi enam, kuna ka Samsung, kes hoiab enda käes tervelt viiendikku kogu nutitelefonide turust, on hakanud Galaxy S6 seeria telefonidele tarkvarauuendust välja saatma.

Loe Digitargast lähemalt Androidi-versioonide kohta!

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles