Raport: heitgaasinäitajate võltsimisega tegeles ainult Volkswagen

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswageni logo
Volkswageni logo Foto: SCANPIX

Saksamaa riiklik transpordiameti KBA testidest selgus, et Volkswagen on ainus autotootja, mis võltsis diiselmootoriga autode emissiooninäitajaid, kirjutab Autocar kohalikule majanduslehele Handelsblatt viidates.

Kuigi ametlikult peaks amet raporti tulemused avalikustama alles paari nädala pärast, on testid praeguseks lõpetatud ning tulemused teada, rääkis Handelsblattile KBA anonüümseks jääda soovinud töötaja.

Raporti kokkuvõttes leitakse, et kuigi mitmelt poolt on esitatud väiteid, et lisaks Volkswagenile esineb ka teiste autotootjate nagu BMW ja Renault emissiooninäitajates ebaregulaarsusi, on need süüdistused alusetud.

See ühtib ka Renault väidetega, et parandas hiljuti oma diiselmootoriga autode emissiooninäitajaid vabatahtlikult, mitte sunnitult.

Volkswagen on pidanud diiselmootoriga  autode emissiooninäitajate võltsimise tõttu üle maailma tagasi kutsuma üle 11 miljoni auto. Hiiglaslik operatsiooni käigus on ette tulnud ka takistusi - väidetavalt täheldati suurel hulgal Saksamaal teenindusse tagasi kutsutud diiselmootoriga Passatitel peale Volkswageni tehtud parandustöid kütusekulu suurenemist, mistõttu on riigis tagasikutsumine hetkel peatatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles