Saksamaa postitöötajad saavad endale robotitest abilised

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deutsche Post
Deutsche Post Foto: SCANPIX

Saksamaa postiettevõte Deutsche Post testib kullerroboteid, mis võiksid pakkuda inimtöötajatele pakkide kohaletoimetamisel olulist abi, kirjutab Reuters.

Kuigi kirjade saatmine on Saksamaal viimastel aastatel selges langustrendis, kasvab postiettevõtetel töö ikkagi üle pea. Nimelt on sakslaste seas muutunud üha populaarsemaks internetiostlemine, mistõttu on suurenenud ka maailma suurima posti- ja kullerteenuseid pakkuva ettevõtte Deutsche Post DHL Group töökoormus. Tekkinud on ka uued logistilised väljakutsed, kuna pakid on traditsiooniliselt põhilise osa postiettevõtte tööst moodustanud kirjadest mõõtudelt selgelt suuremad ja raskemad.

Deutsche Post üritab probleemi lahendust leida, olles juba mõnda aega testinud roboteid, mis näevad välja nagu ratastega lauad, mille peale on kulleril võimalik raskeid pakke asetada. Robot jälgib sensorite abil postiljoni tegevust ning liigub temaga koos - kui postiljon peatub, peatub ka robot.

Ettevõtte paki- ja kirjaüksuse innovatsioonijuhi Clemens Beckmanni sõnul saaks sellised robotid kasutusse võtta juba kolme kuni viie aasta pärast.

«Tehnoloogia on juba praegu valmis,» ütles ta.

Deutsche Posti visiooni järgi saaks selliseid roboteid tulevikus kasutada mobiilsete postitusjaamadena - robot läheks ise klientide juurde ja tooks neilt pakid ära.

Selline lahendus niipea aga reaalsuseks ei saa, kuna enne oleks tarvis paika panna autonoomset juhtimist puudutavad seadused ja regulatsioonid.

Ettevõte katsetab robootikat ka muudes protsessides - näiteks plaanitakse ehitada ladudesse liigutatavaid riiuleid ning kasutada droone suurtes logistikakeskustes väärtuslikel kaupadel silma peal hoidmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles