Microsoft, Bosch ja Amazon tahavad tükki kaardifirmast HERE

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaardirakendus Here.
Kaardirakendus Here. Foto: here.com

Mullu Nokia poolt Saksa autotootjatele maha müüdud digitaalsete kaartide firma HERE on ligi meelitanud mitu nimekat kosilast, kirjutab Reuters.

Mäletatatavasti ostsid Mercedes, Audi ja BMW mullu HERE Nokialt 2,5 miljardi euro eest, et arendada üheskoos teenust, mis suudaks konkurentsi pakkuda Google´i digikaartide ärile.

Mercedese omanik Daimler kinnitas möödunud nädalal, et Microsoft ja Amazon on näidanud üles huvi HEREs väikeosaluse omandamise vastu. Reedel teatas ka autodetailide tootja Bosch, et uurib Saksa autohiidudelt kaardiettevõttes osaluse soetamise võimalusi.

Bosch pikendas mullu koostöölepet ka Hollandi navigatsiooniseadmete- ja teenuste firmaga TomTom, et arendada edasi isesõitvate autode tehnoloogiaid.

Autotootjad on väga huvitatud intelligentsetest kaardisüsteemidest, kuna need pakuvad infot isesõitvate sõidukite autonoomsetele juhtimissüsteemidele. Pea kõik suuremad turuosalised testivad autosid, mis on varustatud ümbrust skännivate sensoritega, hoides silma peal liiklusel ja teetingimustel. Kogutud infot on võimalik omakorda jagada teiste samade kaardisüsteemide kasutajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles