Autotootjad paluvad USA valitsusel isesõitvate autode teele lubamisega veel oodata

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i isejuhtiv Lexus
Google'i isejuhtiv Lexus Foto: TONY AVELAR/AP

Maailma autotootjaid ühendav Association of Global Automakers tegi USA liiklusohutusametile (NHTSA) avalduse, millega paluti isesõitvate autode müüki ning avalikele teedele lubamist puudutavaid juhtnööre ja regulatsioone vastu võtta plaanitust aeglasemas tempos, kirjutab Ars Technica.

NHTSA teatas jaanuaris, et plaanib kuue kuu jooksul välja arendada autonoomsete sõidukite turvaliseks liiklemiseks vajalikud juhtnöörid. Amet teeb koostööd erinevate osariikide esindajate ja üleriigilise mootorsõidukite administratsioonide liiduga (AAMVA), et luua ühtne isesõitvaid autosid puudutav juhistemudel.

Autotootjate liidu turvalisusejuht Paul Scullion hoiatas NHTSAd, et kui amet plaanib anda osariikidele ainult soovituslikud juhised, mitte selged regulatsioonid, võivad tänavatele jõuda ohtlikud sõidukid.

«Kuigi see protsess võtab tihti kaua aega, on need turvalisust puudutavad toimingud paika pandud põhjusega,» ütles ta. «NHTSA ei tohiks endale seada suvalisi tähtaegu, kuna selle tõttu kannatab analüüsi kvaliteet.»

Maailma autotootjate liitu kuuluvad näiteks Toyota, Aston Martin, Ferrari, Honda, Hyundai, Isuzu, Kia, Maserati, McLaren, Nissan, Subaru ja Suzuki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles