Eesti ettevõte hakkab Tšiili haridust edendama

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpiveeb
Õpiveeb Foto: Õpiveeb

Eesti iduettevõtte TEBO, mis arendab õppimistöö hõlbustamiseks koolidele Õpiveebi, pääses 1700 soovija seast Tšiili riiklikku kiirendisse, kus pakutakse ettevõttele kuuekuulist kiiret kasvuprogrammi koos 26 000 eurose toetusega, teatas ettevõte.

Ettevõte usub, et uuenduslikul keskkonnal on nii Tšiilis kui mujal Ladina-Ameerikas turgu.

«Ladina-Ameerika on huvitav turg. Riikide majandused arenevad, panustatakse haridusse. Hästi on levinud mobiili- ja internetikasutus. See loob hea eelduse meile turule sisenemiseks: neil on olemas vajalik tehniline tase, nad tahavad haridust parandada ja on valmis selle eest maksma. Lisaks on see kena suur turg. Tšiilis näiteks on 3 miljonit õpilast, Argentiinas 9 miljonit,» põhjendas Tšiili kiirendisse kandideerimist Õpiveeb asutaja Tõnis Kusmin.

Kusmin lisas, et konkurents on haridustehnoloogias Tšiilis veel väike ning praegune hetk on ettevõtte jaoks unikaalne ajaaken, kus turul on teenusele valmisolek olemas, aga konkurents nõrk. 

Ettevõttel on Tšiilis kaks fookust: arendada toodet ja katsetada turgu.

«Kui Tšiilis asja ei saa, saame Õpiveebi oluliselt paremaks Eesti kasutajate jaoks. Tšiilis teeme pilootprojekti 10 kooliga. Kui see on edukas, tuleme tootega siin turule,» selgitas Kusmin ning lisas, et eesmärk on registreerida 10 000 õpetajat ja koguda 50 000 õppematerjali.

Tänaseks on Eestis Õpiveeb süsteemi kasutajateks registreerunud 3000 õpetajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles